Eerste indruk | Maakt seizoen 2 van Dead to Me de verwachtingen waar?

In het eerste seizoen van Dead to Me leerden we Jen en Judy kennen. Hoewel ze totaal van elkaar verschillen, konden we niet anders dan totaal verliefd worden op deze personages. Het eerste seizoen van deze serie was dan ook een bescheiden succes en het duurde niet lang voordat er een tweede werd aangekondigd. En daar waren we blij mee, want het eerste deel eindigde met nogal een cliffhanger…

Ho ho, even terug, waar ging de serie ook alweer over?

(pas op: spoilers)
Nou dat zal ik je vertellen. Makelaar Jen is net haar man verloren bij een hit-and-run en probeert wanhopig om te gaan met haar verlies. Tijdens een therapiesessie ontmoet ze Judy. Judy vertelt dat ze haar verloofde heeft verloren aan een hartaanval. Jen ervaart Judy’s ietwat gekke persoonlijkheid als een frisse wind in haar buurt van saaie voetbalmoeders die niet weten wat verlies is, en de twee sluiten al snel een vriendschap.

Het duurt niet lang of de kijker merkt dat Judy iets achterhoudt. Spoiler alert, haar verloofde is nog springlevend, maar ze blijkt te rouwen om haar meerdere miskramen en het feit dat haar prins op het witte paard haar om die reden verliet. Ze is daarmee niet alleen verdrietig, maar ook dakloos. Als kers op de taart blijkt later dat haar o-zo leuke ex-verloofde degene is die de man van Jen heeft doodgereden. Jen weet uiteraard van niks en samen met de kinderen bieden ze Judy een woonplek aan in hun omgebouwde schuur.

Ondertussen komt de politie steeds dichterbij de waarheid en probeert Judy alles zo goed en zo kwaad mogelijk te verbergen voor haar kersverse hartsvriendin (en huisbaas). Tevergeefs natuurlijk, en seizoen 1 eindigt met een dode ex-verloofde in het zwembad van Jen.

Oke, tijd voor seizoen 2
We begonnen nog net niet te steigeren toen seizoen twee verscheen, want wat hadden we Jen en Judy gemist. Niet zo gek dus, dat we ietwat teleurgesteld waren na het zien van de eerste paar afleveringen. Waar Jen en Judy dynamische en kleurrijke personages waren, zijn ze nu overduidelijk afgestompt en behoorlijk depressief. Hun aanstekelijke mood is als sneeuw voor de zon verdwenen, waardoor eigenlijk alleen het ontdekken van de waarheid nog interessant is om naar te kijken.

Het seizoen lijkt na elke aflevering te eindigen met een cliffhanger, maar die cliffhanger blijkt vervolgens helemaal niet zo spannend als het leek. Dachten we eerst dat meneer de dode ex-verloofde voor de deur stond, blijkt het gewoon zijn tweelingbroer te zijn. Toch zijn dit wel dingen die je prikkelen om te blijven kijken. Zo voorspellen wij een nieuwe liefde tussen Judy/Jen en de tweelingbroer, en denken we dat dat lijk in de vriezer sneller ontdekt wordt dan de dames hopen…