Rainbow Rowell-Landline-Recensie

Tijdreizen en dagdromen met Landline van Rainbow Rowell

Landline van Rainbow Rowell gaat over Georgie McCool, een schrijver voor tv series. Ze is getrouwd en heeft twee dochters: Alice en Noomi. Als Georgie ontdekt dat ze in het bezit is van een magische telefoon waarmee ze naar het verleden kan bellen, denkt ze allereerst dat ze gek is geworden. Maar dat is niet zo… Ze kan het verleden niet bezoeken, enkel bellen en dan moet ze hopen dat iemand opneemt. Ze wil dat alles weer goedkomt tussen haar en haar man, Neal. Misschien kan ze dingen oplossen in het verleden, die onmogelijk op te lossen lijken in het heden?

Niet een of ander science-fiction verhaal
Eerst wil ik zeggen dat dit niet een of ander science-fiction verhaal is, het gaat niet over tijdreizen of iets dergelijks. Het is een boek over liefde en problemen oplossen in de liefde. Het verhaal gaat ook over onzekerheden in de liefde en in jezelf. Georgie twijfelt op een bepaald moment of ze wel goed genoeg is voor Neal en haar kinderen. Misschien moet ze te voorkomen dat ze ooit trouwden? 

Het lijkt misschien zo, maar dit boek is totaal geen cliché-verhaal. Het is niet van meisje-wordt-verliefd-op-jongen-en-ze-leefde-nog-lang-en-gelukkig. Ik vroeg me tot op de einde af hoe het boek zou aflopen en welke beslissingen bepaalde personages zouden nemen. Ik was nieuwsgierig van de eerste tot de laatste bladzijde. Door kleine en grote dingen word je verrast. Het boek is helemaal niet voorspelbaar en dat vind ik geweldig.

Rainbow Rowell-Landline-Recensie

Realistische personages en hilarische situaties
Er zijn ook enkele flash-backs in het verhaal verweven, waardoor je beetje bij beetje meer te weten komt over de tijd voor Georgie en Neal getrouwd zijn. Je krijgt een aantal terugblikken naar het verleden. 

Je voelt meteen mee met alle personages, omdat ze zo realistisch zijn. Dat komt doordat ze allemaal hun eigen problemen en onzekerheden hebben. Ze hebben stuk voor stuk ook herkenbare karaktereigenschappen, waardoor ze je al snel doen denken aan iemand die je kent. 

De verhaallijn creëert vele dwaze, maffe en hilarische situaties en dat houd het boek lekker luchtig. Het verhaal leest erg vlot en geeft je een vrolijk gevoel. Ik heb dan ook erg genoten van dit boek en ik raad je zeker aan om het ook te lezen als je eens lekker wil ontspannen! Een echte must-read dus.

Landline/ Rainbow Rowell/ uitgeverij Orion Books/ 2014/ 356 blz./ ISBN: 97814009152125