recensie mijn zoete wraak Jane Fallon

Recensie: Mijn Zoete Wraak – Jane Fallon

Mijn Zoete Wraak van Jane Fallon trok allereerst mijn aandacht vanwege de vrolijke cover. Zoals deze al doet vermoeden is het een heerlijk luchtig boek om in de vakantie te lezen. Vandaag vertel ik je wat ik er verder van vond.

Door Laurine

Hier gaat Mijn Zoete Wraak over

Soms heb je een goede reden om je slecht te gedragen… Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is, ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.

Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten. Want wraak is zoet. Toch?

Een grappig plot, wel wat ongeloofwaardig

Paula is een gezellige dame die haar droom om te acteren aan de kant heeft gezet om de carrière van haar man Robert te steunen. Daar heeft ze ook absoluut geen spijt van. Ze is een trotse moeder van hun enige dochter Georgia en ze mag er dan ook niet aan denken dat zij binnenkort het huis uit zal gaan. Dan blijven zij en Robert alleen achter met een leeg nest. Paula schrikt dan ook ontzettend wanneer ze erachter komt dat Robert een affaire heeft met een collega, Saskia. Maar ze geeft niet zich niet zomaar gewonnen, dat gunt ze hem niet. En dat is het begin van een bizar avontuur.

’De komische verhaallijn leidt tot een heleboel maffe situaties’

Zoals je wel kan verwachten leidt deze komische verhaallijn tot een heleboel maffe situaties. Het was stiekem wel vermakelijk om te lezen hoe een volwassen vrouw – zonder schaamte – ietwat kinderachtig wraak neemt op haar echtgenoot. Dit in combinatie met de scherpe dialogen maakte dat het verhaal heerlijk weg las. Helaas kwam het verhaal vaak ongeloofwaardig over. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat je als bedrogen vrouw niet kwaad zou zijn op je man en in de plaats daarvan juist alles voor hem zou doen, zodat hij weer verliefd op je wordt. Nog onwaarschijnlijker is dat je gezellig ‘vriendinnen’ zou worden met de vrouw met wie hij een affaire heeft. Maar ja, het maakt het verhaal wel een stuk interessanter.

recensie mijn zoete wraak Jane Fallon

Meerdere perspectieven en leuke personages

De personages zijn echter wél heel realistisch. Je leest de hoofdstukken uit het perspectief van Paula en vanuit Saskia, waardoor je beide grondig leert kennen. Het is boeiend om vanuit beide standpunten naar de situatie te kijken, zowel de bedrogen vrouw als de vrouw waarmee Robert een affaire heeft, hierdoor leer je meer over wat er bij beide in hun hoofd omgaat en wat hun beweegredenen zijn. Bovendien maakt het hoofdpersonage ook echt een hele evolutie door, waardoor ze nóg echter aanvoelt.

Mijn eindoordeel over het boek

Kortom: Mijn Zoete Wraak is een komische en vermakelijke feelgood. Ondanks de ongeloofwaardigheid van het plot, maken de scherpe dialogen en de verrassende wendingen dat ik dit boek met plezier gelezen heb. Het boek krijgt van mij drie sterren.