Onze ervaring met Cinemember: de grootste quality film collection van Nederland en België

Een tijdje geleden werden wij benaderd door Cinemember, een online streamingdienst waar je onbeperkt films kunt kijken uit de grootste quality film collection van Nederland en België. Je kunt kiezen voor een abonnement waarbij je een maandelijks bedrag betaald, maar je kunt via je account ook losse films kopen of huren. Wij kregen een maand gratis toegang tot de films en konden zo goed testen wat we van dit nieuwe medium vinden. In dit artikel lees je over onze ervaringen. Stay tuned als jij ook gratis toegang wilt.

Gebruiksgemak

Zoals gezegd, combineert Cinemember twee categorieën. Enerzijds fungeren ze als online bibliotheek van de mooiste prijswinnende arthouse films en met een abonnement kun je deze films dus onbeperkt bekijken. Dit werkt gewoon hetzelfde als bij Netflix of Videoland: je betaalt een vast bedrag per maand (€9,99) en laat het bingen maar beginnen. Anders dan bij Netflix kun je bij Cinemember ook als je niet bent ingelogd precies zien tot welke films je toegang krijgt met een account. Maar er is meer. Cinemember biedt namelijk ook films voor losse verkoop (of huur) aan. Dit zijn de films die net het filmhuis uit zijn, maar nog niet zijn toegevoegd aan de abonnementenfilms. Je kunt ze dus los kopen (€9,99) of huren (€4,99).

Het maken van een account is zo gebeurd en het film kijken kan dus snel beginnen. Heb je een film gekozen? Dan krijg je eerst nog even wat informatie. Waarschijnlijk ben je wel gewend aan het gebruikelijke lijstje cast & crew en een korte beschrijving van het verhaal, maar Cinemember vertelt je meer over de film. We krijgen o.a. te zien op welk filmfestival de film te zien was, welke prijzen de film gewonnen heeft, uit welke regio de film komt en in welke taal de film ondertiteld is. Hiernaast krijg je een optie om de trailer te kijken. Al met al werkt het prima en snel. Weinig op aan te merken!

Aanbod

Op het eerste oog lijkt het aanbod van Cinemember erg op dat van Picl. Je zou kunnen stellen dat het elkaars concurrenten zijn. Echter, de twee platformen hebben beiden net een andere werkwijze. Picl werkt samen met verschillende filmtheaters en kan op deze manier nieuwe arthousefilms aanbieden die naar verloop van tijd weer van de site verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe films. Cinemember biedt ook nieuwe films aan, maar pas als deze al uit het theater zijn gehaald. En wat bij Picl ontbreekt, heeft Cinemember wel: een grote arthouse bibliotheek bestaande uit meer dan 600 films.

Ergens doet het me ook denken aan de verzameling dvd’s die vroeger bij mijn ouders op zolder lag. Dozen, kasten vol met arthouse films. We hadden een heuse collectie – eigenlijk was dit ook een filmbibliotheek. En hoezeer ik dvd’s waardeer(de) en hoe bijzonder het was toen we voor het eerst een dvd mochten kijken in plaats van een videoband, zozeer kan ik nu genieten van een online bibliotheek. Alle films die vroeger op zolder lagen hebben we nu verzameld in één platform en kunnen we overal mee naar toe nemen.

Eindoordeel

En nu vraag je je vast af: wat vind je prettiger? Cinemember of Picl? Maar volgens mij moeten we het zo niet zien. We kiezen immers ook niet voor Netflix of Videoland. Nee, we willen het allemaal. Ik vind het vooral mooi dat er tegenwoordig zoveel manieren zijn om films te kijken. Want ook als je dvd’s kopen ouderwets of overdreven vindt, kun je blijven genieten van die mooie film die je net gemist had in het filmtheater of juist zo mooi vond dat je hem graag nogmaals ziet. Het fijne aan Picl of Cinemember is daarnaast dat je ook zonder abonnement losse films kunt bekijken. Zo kun je bij beide streamingdiensten een account houden en per film bepalen welk platform je er prettiger voor vindt.

Cinemember zelf uitproberen?

Dat kan op verschillende manieren. Meer weten? Ga naar cinemember.nl en stream vandaag nog een film.
Wil je liever gratis toegang? Wij mogen 3×3 maandabonnementen weggeven! Meedoen met de winactie kan via Instagram: https://www.instagram.com/p/B6BbHScAqke/