Riverdale de roadtrip van Micol Ostow is een must-read en must-see in één

Riverdale kennen we natuurlijk tegenwoordig allemaal als populaire serie op Netflix, maar schrijfster Micol Ostow brengt Riverdale naar een ander level. Micol Ostow schreef al meerdere werken gebaseerd op populaire series en nu was het weer tijd voor een tweede boek over Riverdale. Ik vraag mij of dit van toegevoegde waarde gaat zijn of dat ik het lekker bij de Netflix serie houd.

In Riverdale – de Roadtrip volgen we de welbekende vriendengroep, Archie, Veronica, Jughead en Betty, tijdens hun zoektocht naar bewijs om Archie’s onschuld te bewijzen. Het boek speelt zich namelijk af in de periode tussen seizoen 2 en 3 van de serie op Netflix. Seizoen 2 eindigde met de moord op Cassidy Bullock waarvan Archie de schuld op zich geschoven kreeg. Seizoen 3 begon met de rechtszaak van Archie. De groep bevindt zich dus in een zeer stressvolle periode, want één van hun beste vrienden kan voor een hele lange tijd achter slot en grendel komen voor iets wat hij niet gedaan heeft. De vrienden doen er daarom alles aan om bewijs te vinden. Veronica, de vriendin van Archie, zit in een nog lastiger pakket, want haar vader, Hiram Lodge,zou wel eens oed de aanstichter kunnen zijn van dit alles. Gaat het de groep lukken om vrijsprekend bewijs te vinden?

Het verhaal wordt vertelt vanuit de oogpunten van bijna iedereen die je in de serie een keer bent tegengekomen. Leuk afwisselend geschreven en voor het oog ook leuk, want elk personage kwam met een eigen lettertype. Zo schrijft Betty bijvoorbeeld passages in haar dagboek en vertelt Jughead het alsof hij een verhaal typt. Als ik één ding wist van de serie is het dat ik maar een grote hekel had aan het duo Archie en Veronica. En zo ook in dit boek kon ik hun stukjes maar net handelen. Ik ben team Bughead all the way. Ik vond het echt leuk om wat meer insight te krijgen in bepaalde onderwerpen zoals het spel: griffioenen en gargouilles, en de geestelijke gesteldheid van Betty na het feit dat haar vader de Zwarte Capuchon moordenaar was in seizoen 2.

Na het boek met dit mooie weer verslonden te hebben, moet me toch weer even afvragen: “Is dit nou echt van toegevoegde waarde?” Voor mij is het antwoord zo duidelijk als het feit dat ik niet kan wachten tot de herfst weer zijn ronde doet. Ja, dit boek is van toegevoegde waarde. Oké, als je net als ik de serie ook heerlijk op Netflix kijkt, weet je dus eigenlijk al het einde. Don’t worry geen spoiler alert hier, maar toch geeft dit boek weer zoveel nieuwe leuke dingen die de Riverdale wereld weer een stukje herkenbaarder en toegankelijker maakt. Het geeft je een glimp in de gedachtes van Betty, Jughead, Archie en Veronica (valt het op dat ik team Bughead lekker vooraan zet?) en het boek maakt me des te meer excited om nog eens de hele serie te bingewatchen. Maakt dat dit boek een must read en een must see in één? Ik zou haast zeggen van wel, maar hé begin lekker eerst even in dit boek and you won’t be sorry.