Rocketman blijft aanrader ondanks traag begin

Ook deze keer van mij een recensie over een biografische film. Ik houd ervan! Laatst zag ik de film Rocketman, de film over het leven van de Britse zanger en pianist Elton John. Je wordt meegenomen in zijn levensloop: van zijn eerste pingels op de piano, tot zijn verslavingen en daarna.

Biografische films en boeken vind ik heel erg inspirerend. Vaak krijg je te zien hoe mensen keihard hebben moeten werken om te bereiken wat ze het liefst willen. Om hun dromen uit te laten komen. Dus ik had aardig hoge verwachtingen van deze film.
Het begin van de film begreep ik niet zo goed omdat ik mij niet zo verdiept had in het leven van Elton John. Ik wist niet dat hij verslaafd was, homo was en dat hij een poging tot zelfmoord had overleefd. Daarvoor vond ik het begin niet heel bijzonder en wat saai. Maar al snel kwam daar verandering in. In de film laten ze zien hoe zijn carrière van start is gegaan en je ziet hem langzaamaan afglijden.

De casting vond ik erg goed gedaan. De acteurs speelde onwijs goed en overtuigend. Tijdens de aftiteling laten de makers foto´s zien van de personen die belangrijk zijn geweest in het leven van Elton John en ik stond er gewoon van te kijken hoe goed de typecasting is gedaan! Ook de foto’s van zijn kleding waren echt identiek. Ik heb echt grote respect voor Elton hoe hij altijd zijn eigen stijl heeft behouden ondanks alle kritiek. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen.

Ik kan die pijn helaas delen en het was dus best confronterend om dat op een groot scherm te zien.

Bohemian rhapsody was al mijn favoriete film vanaf de eerste keer dat ik de film gezien had. Wat Bohemian rhapsody alleen niet voor elkaar had gekregen, was mij laten huilen. Het is best hard om te zien hoe Elton leed onder de roem en hoe zijn omgeving, met name zijn vader, op hem reageerde. Ik kan die pijn helaas delen en het was dus best confronterend om dat op een groot scherm te zien. Wel bood het mij weer troost en motiveerde het mij om mijn doelen te bereiken. Ook deze film was knap gedaan en liet zien dat alles uiteindelijk goed komt en opgeven geen optie is!

Beeld: Filmdepot