‘Roomservice’ van Maren Stoffels: Goed gedoseerde spanning en een verbluffende ontknoping

Thrillers zijn gewoonlijk niet aan mij besteed, maar voor één schrijfster maak ik graag een uitzondering. De boeken van Maren Stoffels zijn bondig, meeslepend en laten je op het puntje van je stoel zitten. Nu het kouder is buiten en de avond sneller valt, was ik wel weer toe aan een goed boek en Room Service​ ​ is precies dat.

 Linne viert samen met haar nieuwe vrienden de verjaardag van hun vriendin Kate in een luxueus hotel. Maar wat een zorgeloos weekend had moeten zijn, neemt al snel een andere wending wanneer ze plots mysterieuze boodschappen krijgen. Met iedere brief die de roomservice aflevert, ontdekt Linne steeds meer over de geheimen die haar vrienden voor haar verborgen hebben gehouden en die hen nu in gevaar brengen.

Net zoals in Stoffels’ eerdere boeken, Escape Room en Fright Night​, is het plot ingenieus opgebouwd. Door de ogen van Linne krijg je beetje per beetje meer informatie en ook de dreigende boodschappen van de room service onthullen langzamerhand geheimen uit het verleden. Op deze manier ben je als lezer aan het boek gekluisterd en wanhopig aan het speuren naar antwoorden. Ik heb het boek dan ook meteen in één ruk uitgelezen.

Het verhaal leest heel fijn. Niet alle personages zijn even goed uitgewerkt, maar wanneer je vanuit het standpunt van Linne of Fender leest, stromen de gedachten van de personages als het ware één voor één binnen. Verder voelen de dialogen heel natuurlijk aan, waardoor het verhaal snel vordert.

De kers op de taart is toch echt wel het einde. Maren Stoffels laat je puzzelen en piekeren over die mysterieuze room service en diens geheime berichten, maar ze laat het antwoord altijd nét buiten handbereik. Wederom is ze erin geslaagd om haar lezers op het verkeerde been te zetten en ze vervolgens compleet te verrassen met een verbluffende ontknoping.

Met Room Service bewijst Maren Stoffels nog maar eens de kracht van een sterk verhaal met vlotte dialogen, goed gedoseerde spanning en een onthutsend einde.

Een fijne standalone om te lezen tijdens de wintermaanden.

Foto: Goodreads