Russian doll netflix serie

Must-see of niet: Russian Doll

Russian Doll is de nieuwe hype op Netflix. Of die serie inderdaad de moeite waard is, vertel ik je in deze blogpost.

door Paula

Hier gaat Russian Doll over

Nadia is op een feestje in New York – haar verjaardagsfeestje, die een vriendin voor haar heeft georganiseerd, om precies te zijn. Alles lijkt normaal, totdat Nadia opeens verongelukt en vervolgens weer tot leven komt in de badkamer waar de serie begon. Daarna beleeft ze de dag van het feestje steeds opnieuw en gaat ze keer op keer dood. Ondertussen probeert ze uit te zoeken wat er aan de hand is zodat alles weer normaal wordt.

Bekijk hieronder de trailer

Wat ik van de serie vond

Vergeleken met Anna en Esther, ben ik helemaal niet zo’n bingewatcher. Ik kijk meestal een of twee afleveringen van een serie achter elkaar en dan ga ik de volgende dag verder. Een heel seizoen bingewatchen? Mij niet gezien. Tot ik de eerste aflevering van Russian Doll keek en gewoon verder móést kijken. De eerste aflevering is namelijk meteen steengoed, vooral door het hoge WTF-gehalte. Alles lijkt normaal, Nadia viert haar verjaardag en dan opeens komt de twist: ze gaat dood en wordt weer wakker. Het feestje begint opnieuw. What the f*ck?!

‘Het is onwijs grappig en gevat, tikje sci-fi, maar ook weer emotioneel en hartverwarmend’

Als kijker vraag je je steeds meer af wat er aan de hand is. Net als het tikje saai dreigt te worden, omdat je continu een variant van hetzelfde feestje beleeft, komt er weer een plottwist. Vanaf dan wordt het pas echt interessant. Je leert Nadia steeds beter kennen en er komen allerlei diepgaandere onderwerpen aan bod die ik niet had verwacht. Je merkt dat ze aan de ene kant heel rock & roll is, maar aan de andere kant gevoelig omdat ze veel heeft meegemaakt. De serie in zijn geheel is moeilijk in woorden te vangen. Het is onwijs grappig en gevat, tikje sci-fi, maar ook weer emotioneel en hartverwarmend. Kortom: een fijne mix en zeker een must-see.

Russian Doll is iets voor jou als…

1. Je Orange Is The New Black hebt gezien en vindt dat Natasha Lyonne (Nicky Nichols in OITNB) een geweldige actrice is.
2. Je van films houdt met een sci-fi randje, denk Groundhog Day, Every Day of Before I Fall.
3. Je de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray, over tijdreizen en parallelle universums, tof vond om te lezen.
4. Je een nieuwe Netflix-serie zoekt, die niet al te lang is en lekker wegkijkt. Dan zit je met Russian Doll, die maar acht afleveringen telt, wel goed.
5. Je van series houdt waarin je als kijker zelf moet puzzelen en uitzoeken wat er aan de hand is, net als in bijvoorbeeld How To Get Away With Murder.

Heb jij Russian Doll al gezien?