Saint X is een pareltje van een debuut

Met debuut Saint X lag schrijfster Alexis Schaitkin dit jaar voor het eerst in de boekenwinkels. Een debuut is altijd spannend, zou Alexis met dit boek een pareltje hebben gebracht of zou Saint X eindigen met drie kruizen, niet door naar de volgende ronde?

In Saint X volgen we het verhaal van zusjes Claire en Allison. Tijdens een luxe vakantie in een resort op het eiland Saint X raakt Allison vermist. Tijdens één van de laatste dagen van de familie op het eiland wordt duidelijk dat Allison het niet heeft overleefd. Er blijkt moord in het spel. Het is niet duidelijk wie de dader is en tegen de mannen die ervan verdacht worden is niet genoeg bewijs. Teleurgesteld keert het gezin terug naar het vaste land om een leven te beginnen zonder Allison. Jaren later stapt Claire in een taxi en ze schrikt zich een hoedje. Één van de mannen die van de moord verdacht werd zit achter het stuur. Ze besluit hem te volgen en ze begint een vriendschap op te bouwen met deze man, in de hoop dat ze er ooit achter zal komen wat er toch met Allison is gebeurd op Saint X.

En dan wil je het haast opgeven als lezer, maar de kracht zit hem dan juist in het doorgaan

In het begin was het allemaal wat moeilijk te begrijpen, wie is wie, waar zijn we nu ook alweer? In het heden, in het verleden? En dan wil je het haast opgeven als lezer, maar de kracht zit hem dan juist in het doorgaan. Dan vind je de pareltjes. Dan ga je de manier van schrijven waarderen en leren kennen. Het duurde dan ook niet lang of ik was hooked aan dit verhaal. Gaat het Claire lukken om erachter te komen wat er met haar zus is gebeurd? Dat bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik moest het weten. Het boek had mij in zijn macht en ik vond dat helemaal niet erg. Wat een heerlijk spannend verhaal.

Het boek had mij in zijn macht en ik vond dat helemaal niet erg

Ook al laat de cover van dit prachtige boek ons nog wanen in een prachtig ver tropisch oord is dit natuurlijk ook de beste uitweg van het herfstige weer waar ons land op dit moment mee kampt. Dit boek voelt als een heerlijke thriller, perfect voor de herfst en de spooky dagen voor Halloween. Alexis Schaitkin heeft een pareltje geschreven en ik kan niet wachten tot ze weer een ander prachtig boek uitbrengt.