spannende boeken om te lezen tijdens halloween 2017

Spannende YA-boeken om te lezen tijdens Halloween

Na mijn lijstje met niet al te enge Netflix-series om te kijken tijdens Halloween, is het tijd voor een lijstje met spannende YA-boeken. Boeken die je op het puntje van je stoel laten zitten of met een vleugje magie – deze YA-boeken kan ik je in ieder geval aanraden om te lezen tijdens Halloween.

13 Minuten – Sarah Pinborough

13 minuten sarah pinborough recensie

Ik was 13 minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

‘De waarheid is behoorlijk gruwelijk’

13 Minuten las ik afgelopen zomer, en ik was enorm onder de indruk. Wat een fantastische YA-thriller. Het boek gaat over Natascha, die uit een ijskoude rivier wordt gehaald. Ze was 13 minuten dood maar kan zich niet meer herinneren hoe ze in het water terecht is gekomen. In het boek lees je vervolgens vanuit meerdere perspectieven wat er is gebeurd met Natascha. En de waarheid is behoorlijk gruwelijk. Het einde bezorgde mij in ieder geval kippenvel. Goed boek ook dus om te lezen rond Halloween, want het is een hele spannende psychologische thriller. Als je van Pretty Little Liars en 13 Reasons Why houdt is dit een must-read.

EN OMG: Sarah Pinborough komt volgend jaar naar YALFest!

Cel 7 – Kerry Drewery

cel 7 kerry drewery

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood Is Gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven? De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!

‘Het doet een beetje denken aan The Hunger Games’

Nog meer spannende boeken: deze nieuwe YA-thriller van Kerry Drewery. Ik ben Cel 7 op dit moment aan het lezen, maar ik kan wel zeggen dat ik nu al heel erg enthousiast ben. Het doet een beetje denken aan The Hunger Games, omdat het zich ook afspeelt in een hele bijzondere wereld en er realityshows zijn die over leven en dood beslissen. Het boek leest fijn door de korte hoofdstukken en het blijft spannend omdat je telkens het gevoel hebt dat je niet alles weet. Hoofdpersoon Martha zegt namelijk erg weinig. In mijn recensie volgende week vertel ik je meer over dit boek, maar het is hoe dan ook een aanrader!

De Graces (De Graces #1) – Laure Eve

De Graces - Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

‘Het einde is mindblowing’

Vorig jaar kwam De Graces uit bij Best Of YA. Ik was niet meteen enthousiast, omdat ik weinig fantasy lees. Al met al vond ik De Graces daarom ook een lastig boek om te recenseren. Ik vond het aan de ene kant een tof boek, het is enorm mysterieus (vooral de hoofdpersoon ook), het gaat over heksen en het deed me een beetje denken aan Twilight. Aan de andere kant zit er af en toe weinig vaart in het verhaal, het is met momenten langdradig. Dat vond ik jammer, want het einde is mindblowing. Maar hey: als je graag fantasy leest en een boek zoekt over heksen, dan is dit wel een boek dat je kunt proberen.

Wink, Poppy & Midnight – April Genevieve Tucholke

wink poppy midnight April Genevieve Tucholke

Elk verhaal heeft een held, een schurk en een geheim. Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond. Wat is er echt gebeurd? Iemand weet het. Iemand liegt.

‘Misschien wel het meest mysterieuze boek dat ik ooit las’

Wink, Poppy en Midnight is zo’n mysterieus en apart boek. Misschien wel het meest mysterieuze boek dat ik ooit las. Het boek gaat, zoals de titel al zegt, over Wink, Poppy en Midnight die bij elkaar op school zitten. Die perspectieven wisselen elkaar continu af. Als Midnight gaat verhuizen naar een huis verderop, komt hij in contact met Wink. Zij komt uit zo’n mysterieus en gezellig gezin, dat je aan de ene kant zou willen aanschuiven aan tafel of met haar broertjes en zusjes in de tuin zou willen spelen, maar aan de andere kant juist weg wil rennen. Een boek met een duister randje, vol geheimen en soms zelfs een beetje paranormal (denk: verlaten huis waarover allerlei geruchten de ronde doen). Creepy is het dus zeker wel, maar het einde geeft ook een goede boodschap mee.

Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray

Zwartspreuk Claudia Gray recensie

Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen…

‘Dit boek is een stuk duisterder dan De Graces, maar alsnog goed te lezen als je niet zo’n fan bent van hele enge boeken’

Nog een boek dat over heksen en magie gaat is Zwartspreuk van Claudia Gray. Ik kende Claudia Gray van haar Vuurvogel-trilogie en twijfelde eerst of Zwartspreuk iets voor mij was. Het is namelijk fantasy, en geen sci-fi zoals Duizend Stukjes Van Jou. Toch verraste dit boek me heel erg. Ik vond het verhaal enorm interessant, omdat Nadia zonder haar moeder moet uitzoeken hoe het zit met hekserij. En dan gaat ze ook nog verhuizen, is er een vloek en loopt er een duister figuur rond in het stadje. Dit boek is een stuk duisterder dan De Graces, maar alsnog prima te lezen als je niet zo’n fan bent van hele enge boeken. Al had ik met momenten het kippenvel op mijn armen staan, haha!

spannende boeken om te lezen tijdens halloween 2017

Welke boeken heb jij al gelezen van dit lijstje?