streamingdienst

Blogmas 5: Welke streamingdienst past het best bij jou?

In 2013 werd Nederland verrijkt met de wondere wereld van Netflix. Inmiddels is de streamingdienst niet meer weg te denken. Wel heeft Netflix tegenwoordig behoorlijk wat concurrentie. Zo kun je als kijker kiezen uit de Nederlandse tegenhanger Videoland, de dienst van de publieke omroep NPO Plus en de grootste Disney-verzameling denkbaar Disney +. Ten slotte wint Prime Video de afgelopen maanden steeds meer terrein in Nederland.

Genoeg aanbod dus. En als je een enorme serie- of filmfreak bent, hoef je natuurlijk niet te kiezen, maar sluit je overal een abonnement af. Vind je dit toch wat overdreven? Dan kan dit artikel je helpen een keuze te maken. Welke streamingdienst past het best bij jou?

Netflix

Hoewel er veel concurrentie heerst, blijft Netflix voorlopig de populairste dienst. En dat is niet gek, want Netflix heeft aanbod voor iedereen. Van populaire blockbusters tot een collectie arthouse- en bekroonde films. Van ingewikkelde detectives tot heerlijk wegkijk-materiaal. Kun je niet kiezen? Overweeg dan te beginnen met Netflix, want hier vind je voor ieder wat wils. Bovendien produceert Netflix een hoop series zelf die exclusief bij Netflix te zien zijn. En met succes. Denk bijvoorbeeld aan: Undercover, The Crown en You.

Vanaf €7,99 per maand.

Videoland

De Nederlandse tegenhanger van Netflix is Videoland, een dienst van RTL. Je kunt hier sinds kort zelfs live tv kijken (RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8). Ook hebben ze een enorm aanbod reality-tv. Hiernaast vind je vooral veel Nederlandse series en films. Echter, er is ook genoeg internationaal vertier. Een interessante overname is de serie Fargo, die 3 seizoenen bij Netflix draaide, maar voor het vierde seizoen exclusief bij Videoland te zien is. Videoland is perfect wanneer je voorkeur ligt bij Nederlandse series, met een extra aandacht op drama en reality.

Vanaf €4,99 per maand.

NPO Plus

Volg je een serie via de publieke omroep, maar kun je niet wachten met verder kijken? Of wil je graag iets terug zien? Dan is het abonnement van NPO iets voor jou. Ook zijn er veel documentaires te zien via de dienst, bijvoorbeeld rondom het thema politiek. Ook zijn hier films te zien die wellicht wat minder bekend zijn, maar tegelijkertijd ook exclusiever of hogergewaardeerd dan het aanbod van bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Serie-aanraders hier zijn o.a.: Klem, Vliegende Hollanders, Hoogvliegers, Dertigers en Hollands Hoop. NPO Plus is wat voor jou wanneer je geregeld kijkt naar programma’s van de publieke omroep, maar net dat beetje extra mist.

Vanaf €2,95 per maand.

Prime Video

Nieuw in het segment: Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Onderscheidt zich vooral door de lage maandprijs t.o.v. Netflix en Videoland. Beschikt bovendien over al die films die je opeens niet meer op andere streamingdiensten kon vinden. Heeft over het algemeen vooral blockbusters in huis. Een groot voordeel en voor velen doorslaggevend: álle Harry Potter-films zijn inbegrepen in het abonnement. Iets waar we bij Netflix al jaren op wachten. Prime Video is perfect voor iedereen die graag de nieuwste blockbusters kijkt, maar niet altijd tijd of geld heeft om ze in de bioscoop te bezoeken.

Vanaf €2,49 per maand.

Disney +

Ten slotte hebben we sinds vorig jaar de streamingdienst van Disney. Een verzamelplek voor alles van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. Iets specifieker dus dan bovengenoemde opties en daardoor ook makkelijker in het kiezen. Dit is of helemaal voor jou of helemaal niet. Ervaring tot nu toe is dat het vooral leuk is voor even, maar op termijn blijkt het vaker overbodig dan niet. Uiteraard onmisbaar voor iedere Disney-fan.

Vanaf €6,99 per maand.