De stunt van haar leven van Julie Cohen is een heerlijk feelgood boek

Als er wat te beleven valt, vind je Liza in de buurt. Als je eeneiige tweelingzus Lee het knapste en meest veelbelovende meisje in de verre omtrek is, dan is het een stuk leuker om de stoute zus te spelen. Liza werkt nu in LA als stuntvrouw, wat haar op het lijf geschreven is. Maar als ze haar baan verliest en zelfs bijna het leven laat door een mislukte stunt, is ze gedwongen naar huis in Engeland terug te keren. Alles is daar veranderd: haar verantwoordelijke zus Lee is plotseling verdwenen en heeft hun kwakkelende moeder, de ijsfabriek van de familie én haar gevaarlijk leuke vriend achtergelaten. Het hele dorp denkt dat Liza haar zus Lee is… Kan ze haar plaats innemen om intussen Lee te vinden?

Ik wilde met het warme weer de afgelopen weken een luchtig boek lezen, dat simpelweg ontspannend was. Iemand raadde me aan om De stunt van haar leven van Julie Cohen te lezen, dus dat deed ik.

Toen ik net begon met lezen, was niet erg overtuigd of ik het boek wel fijn zou vinden. Het verhaal kwam een beetje moeilijk op gang en ik voelde niet meteen een band met de personages. Ik vond het verhaal ook af en toe ongeloofwaardig. Sommige beslissingen of acties van de personages waren heel absurd en onwaarschijnlijk. Hierdoor was de start van het verhaal nogal ongeloofwaardig.

Maar naarmate ik meer in het midden van het verhaal kwam, was dat gevoel helemaal verdwenen. Eens het verhaal zich afspeelt in het kleine Engelse dorpje, zit je helemaal in de sfeer van het verhaal. Je leert alle levendige en soms ietwat eigenaardige bewoners van het dorp kennen en voelt je als een van hen.

Julie Cohen weet het verhaal doorheen het hele boek en elke pagina boeiend te houden. Het ene voorval volgt het andere heel snel op, waardoor je je als lezer niet gaat vervelen. Het wekt je nieuwsgierigheid op, waardoor je niets liever wil dan verder lezen. Ik vreesde dat het boek erg oppervlakkig en voorspelbaar zou zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. Julie Cohen haalt de onderliggende gevoelens van de hoofdpersonages aan. Hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang, wat ik een meerwaarde vind. Verder was het boek soms een tikkeltje voorspelbaar, maar de auteur wist me hier en daar toch nog te verrassen.

Eindoordeel: De stunt van haar leven leest ontzettend vlot, door de vloeiende schrijfstijl. Hilarische en serieuze momenten wisselen elkaar perfect af, waardoor het verhaal een ideale mix wordt dat je aanzet om verder te lezen. Ik raad je zeker aan om dit heerlijke feelgood-boek deze zomer te lezen.