must-magazine-throwback-book-tag

De Throwback Book Tag: nog nooit gelezen & op mijn TBR-lijst

Ik ben niet zo van de tags, maar de Throwback Book Tag is een tag waar ik wel blij van word. Even iets anders dan dat je gewend bent op Must Magazine misschien, maar minstens zo leuk. Ik vertel je welke populaire boeken ik nog nooit heb gelezen en welke boeken ik voor het einde aan de kant heb gelegd.

De Throwback Book Tag is bedacht door booktubers Michael Booklion, Emmmabooks en Adam Silvera. Bij Tessa (hele leuke boekblogger en mede-Leeuwarder, haha) zag ik deze tag. Je mag de vragen uiteraard even overnemen als je dat leuk vindt, vermeldt Must Magazine er dan wel even bij! 😉

Een populair boek dat je nog nooit hebt gelezen
Oke, we beginnen meteen maar met het ergste: ik heb nog nooit Harry Potter gelezen. De meeste mensen schrikken daar heel erg van. Ja, er zijn echt mensen die nog nooit Harry Potter hebben gelezen. Ik heb ooit wel de eerste twee films gezien, maar that’s it. Misschien wil ik de boeken wel eens lezen, maar het trekt me gewoon totaal niet. Tovenarij en dat soort dingen in boeken is niet echt mijn ding. Maar wie weet, ik wil in ieder geval ooit het eerste boek wel proberen te lezen.

Een boek dat uitkwam in 2016 die je nog niet hebt gelezen
Phobos van Victor Dixen! Ik heb Phobos als e-book, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Stom, want qua genre is het zo erg mijn type boek. Het verhaal is namelijk lekker futuristisch en gaat over een datingshow in de ruimte. Hilarisch. Aangezien ik Eenzaam en Extreem Ver Weg ook geweldig vond, denk ik dat dit YA-boek ook wel goed bij me past. Maar ja, nog steeds op mijn TBR-lijst dus. Ik denk dat ik het boek misschien wel ga kopen, omdat ik het boek er dan sneller bij pak om het te gaan lezen (Phobos is nu trouwens tijdelijk 10 euro vanwege YALfest, yes!). Verder wil ik nog heel graag de Jenny Han-boeken lezen – Aan Alle Jongens van Wie Ik Hield om mee te beginnen – en Vertel Me Drie Dingen staat ook op mijn lijstje.

“Ik ben een beetje bang dat Siren na De Selectie tegen gaat vallen.”

Een boek van een van je favoriete auteurs dat je nog niet hebt gelezen
Sinds De Selectie ben ik best wel fan van Kiera Cass. Ik heb de hele serie gelezen, maar de novelle De Koningin & De Favoriet moet ik nog lezen. Maar ik wacht tot de bundel Lang & Gelukkig uitkomt zodat ik deze daar in kan lezen. Als tweede moet ik Siren ook nog lezen, dat wil ik heel graag. Alleen ben ik een beetje bang dat het na De Selectie tegen gaat vallen. Ik weet niet wat het is! Misschien moet ik gewoon een poging wagen.. En trouwens, van Nicola Yoon wil ik ook nog veel gaan lezen.

must-magazine-throwback-book-tag
Even een selfie met mijn boekenkast op de achtergrond.

Een serie die je niet hebt uitgelezen
De Vuurvogel-trilogie, maar dat is niet zonder reden. Het derde boek komt namelijk dit voorjaar pas uit in het Nederlands, dus ik moet nog even wachten. Intussen lees ik het tweede deel Tienduizend Hemels Boven Jou. Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar het vervolg op De Graces en op Unplugged. Oh ja, en het tweede deel van Duizend Hoog. Maar als we het echt over een serie hebben die ik niet heb uitgelezen, omdat ik het vreselijk vond, dan is dat The Fame Game-trilogie van Lauren Conrad. Al in het tweede deel vond ik de personages niet zo geweldig en in het derde deel was alles zo voorspelbaar dat ik het boek niet heb uitgelezen. Geen spijt van, trouwens.

“Ik kreeg de mooie hardcover van mijn oma, maar heb het nog niet kunnen lezen – zo jammer.”

Een boek van minstens vijf jaar geleden dat je nooit hebt gelezen
Er zijn vooral veel klassiekers die ik nog graag wil lezen. De meesten staan in mijn boekenkast, denk aan Knielen Op Een Bed Violen van Jan Siebelink. Zo kan ik nog een hele lijst maken. Anna, de biografie over Annie M.G. Schmidt, is ook zo’n boek die nog in mijn kast staat. Ik kreeg de mooie hardcover van mijn oma, maar heb het nog niet kunnen lezen – zo jammer.

Welk populair boek heb jij nog nooit gelezen? Laat het weten in de reacties of neem de tag over op je eigen blog.