kerst verhalenbundels young adult wonderland

6 kerstverhalenbundels om te lezen in december

Normaal gesproken lees ik eerder een boek dan een verhalenbundel. Toch pak ik met kerst ook wel eens een verhalenbundel uit de kast, liefst met kerstverhalen natuurlijk. Vandaag geef ik je wat tips voor fijne kerstverhalenbundels die je (al dan niet aan jezelf) cadeau kunt doen. Dompel je dus maar onder in de korte verhalen over ongemakkelijke kerstdiners, sneeuwballengevechten en romantische decemberavonden.

Young Adult kerstverhalen

kerst verhalenbundels young adult wonderland

In november kwam de eerste Nederlandse Young Adult kerstverhalenbundel Wonderland uit, geschreven door YA-auteurs Chinouk Thijssen, Jennefer Mellink en Vanessa Gerrits e.a. Enorm leuk! In het Engels zijn er wel meer YA-kerstverhalen te vinden, zoals de bundel My True Love Gave To Me. Naast dat de cover fantastisch is, zijn de auteurs van de verhalen ook zeker fantastisch. De verhalen zijn namelijk onder andere door Rainbow Rowell, Stephanie Perkins en Jenny Han geschreven. Ook de bundel Let It Snow is het lezen waard (en jawel: deze bundel is sinds november ook in het Nederlands verkrijgbaar!). Niemand minder dan John Green schreef hier een verhaal voor. Awesome.

Literaire kerstbundels

kerst verhalenbundels nederlandse literatuur
Een goede tip voor als je van een mix van columns, grappige verhalen en literaire verhalen houdt is Het Groot Kerstverhalenboek. Voor een tientje koop je de hardcover al, en geloof mij: daar krijg je geen spijt van. Ik kocht het boek vorig jaar en vond vooral de verhalen van Daan Heerma van Voss, Thomas Verbogt, Marion Pauw en Tommy Wieringa heel prettig lezen. Aanrader dus.

Ook de bundel De geboorte van J.C. en andere kerstverhalen van Nico Ter Linden is fijn om te lezen tijdens de kerst. Nico vertelt hierin hoe hij als predikant kerstverhalen vertelde. Maar dat niet alleen, je leest in de bundel ook bewerkingen van verhalen van Tolstoj en O’Henry. Als laatste tip de bundel Donkere Dagen, waarin je de beste kerstverhalen uit de Nederlandse literatuur kunt lezen. Dat klinkt nogal veelbelovend, maar aangezien schrijvers als Martin Bril, Renate Dorrestein, Joost Zwagerman, en Jan Siebelink hiervoor verhalen hebben geschreven maakt het vast de belofte waar.

Welke kerstbundels heb jij wel eens gelezen?