kerstcadeau's voor boekenliefhebbers

Tips: Leuke kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Als echte boekenliefhebber heb je vast veel boeken op je verlanglijstje staan. Logisch natuurlijk (ik zet er mijn eigen lijstje ook vol mee), maar voor wat meer afwisseling is het best leuk om wat andere dingen op je lijstje te zetten. Speciaal voor alle boekenliefhebbers, of voor mensen die op zoek zijn naar cadeautips voor die ene vriend(in) die altijd leest: dit zijn mijn tips voor de mooiste, leukste en grappigste kerstcadeaus.

1 – Blossom Books-mokken

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Een boek met daarnaast een kop koffie of thee is altijd een goede combinatie. Prima cadeautje dus: deze mokken van Spread The Book Love (van Blossom Books.) Op elke mok staat een leuke quote. Ik heb zelf het exemplaar met de quote ‘Go Away I’m Reading’ en ben er nog steeds blij mee. De mok drinkt lekker en is tegelijkertijd ook nog lekker Instagramwaardig. Handig voor de booklover die naast lezen ook nog boekfoto’s post op Instagram.

Boekenmok per stuk: 8,95 | Te koop bij Spread The Booklove

2 – Boekenleggers van White Saturday & Co

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Een ander praktisch cadeau is natuurlijk een boekenlegger. Je kunt er natuurlijk een kopen in de boekhandel, maar via Etsy kun je ook mooie exemplaren vinden. Bij White Saturday & Co vond ik deze prachtige boekenleggers, die ik zelf ook wel zou willen hebben!

Boekenleggers per stuk: 2,94 (of 5 voor 12,15) | Te koop via Etsy bij White Saturday & Co

3 – Pins

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Ken je iemand die zijn of haar spijkerjack met grappige buttons of pins heeft opgeleukt? Dan zijn pins met een boekenthema een goed idee. Op Etsy vond ik deze geweldige pins. En eh, je kunt er ook nog andere pins bij kiezen, de shop van PunkyPins staat er namelijk vol mee. Deze pin van een kersttrui met daarop ‘Merry Xmas Bitches’ vond ik ook grappig.

Pin per stuk: 8,24 | Te koop via Etsy bij PunkyPins

4- Canvas tas met een literair tintje

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Boekenliefhebbers die van klassiekers houden zijn vast blij met dit cadeau: een awesome canvas tas met daarop een quote uit de boeken van William Shakespeare of Percy Shelley. Volgens mij heel leuk om te geven of te krijgen, want deze tassen heb ik in Nederland nog nooit op straat gespot! 🙂

Tas per stuk: 16,93 | Te koop via Etsy bij ObviousState

5 – Literaire boekenleggers

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Nadat ik die geweldige literaire canvas tassen ontdekte, ontdekte ik nog meer in de Etsy shop van ObviousState. Die hele shop is namelijk ZO MOOI. Echt een hemel als het om boekige cadeaus gaat, dus kwijl vooral ook even weg daar. Deze boekenleggers, die dus eenzelfde print als de canvas tassen hebben, vond ik te mooi om niet te delen. Perfect voor mensen die van literatuur houden.

Literaire boekenleggers (set van 6): 3,53 | Te koop via Etsy bij ObviousState

6 – Kalender voor op je bureau

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Nog een cadeau van ObviousState dan, namelijk deze geweldige kalender die je op je bureau kunt zetten. Prima cadeau voor iedereen, lekker minimalistisch in zwart/wit en nog praktisch ook. I love it.

Literaire kalender voor op je bureau: 7,05 | Te koop via Etsy bij ObviousState

7 – Kaarsen van Letters & Lights

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Emmy van Zon En Maan verkoopt boekige zeep en kaarsen. Keuze genoeg dus, zeker voor fans van Harry Potter. Er is namelijk zelfs een Sorting Hat-kaars, die als je ‘m brandt een kleur krijgt van een bepaald huis. Rood voor Griffoendor, blauw voor Ravenklauw, geel voor Huffelpuff en groen voor Zwadderich.

Kaars per stuk: 7,50 | Te koop via Letters and Lights

8 – Bookstagram Cards

kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Nog een keer een cadeau voor mensen die boekfoto’s posten op Instagram: deze Bookstagram Cards. Ideaal (en gewoon vet leuk) om zo iets extra’s aan je foto’s te geven. 🙂

Bookstagram Cards: 10,00 | Te koop bij Spread The Booklove

9 – Een abonnement op boekenleggers

Een abonnement op boekenleggers?! JA DAT BESTAAT DUS ECHT. Voor 7,50 per maand krijg je maandelijks drie zelfontworpen boekenleggers opgestuurd van Booklove Specialty Shop. Mega awesome om cadeau te geven, want dan krijgt je vriend(in)/huisgenoot/familielid dus zelfs nog cadeautjes na kerst!

Boekenlegger abonnement: 7,50 per maand | Te koop via Booklove Specialty Shop

10 – Een boekenbox

Oke, na negen niet-boeken-maar-toch-boekige-cadeaus ga ik een beetje valsspelen. Een boekbox bevat natuurlijk ook een boek, maar naast dat ook veel andere goodies. Denk aan boekenleggers, buttons, een tas, een dekentje, een print of een mok. Het is iedere week anders. Ik vind zelf de Celebrate Books Box heel fijn. Daarin zit elke maand een Nederlandstalig of Engelstalig Young Adult-boek inclusief een overload aan leuke goodies. Maar er zijn meer boekboxen, zoals de Fairyloot en OwlCrate.

Ik hoop dat je zo wat inspiratie hebt opgedaan. Als je nog tips hebt voor cadeaus, laat het dan weten in de reacties.