Tof Tentje #1: De Groene Stoel

Het hoge noorden telt eindeloos veel leuke hotspots. Het zijn er zoveel, dat we ze nooit allemaal zelf kunnen bezoeken EN uitlichten. Daarom we hebben we de hulp van experts ingeschakeld. Maak kennis met Sven en Janneke, studenten uit Groningen en eigenaar van de Instagram: @toffetentjesingrunn. Van koffiezaakjes tot restaurants, van de beste taartjes tot de beste thee, zij weten waar je moet zijn! Elke maand lichten ze een Tof Tentje uit, speciaal voor Must Magazine. Wil je liever wekelijks een leuke aanbeveling? Dan kun je ze volgen op Instagram: @toffetentjesingrunn.

 

De Groene Stoel
In veel steden zijn brunchtentjes up-and-coming, maar Groningen heeft er (nog) geen. De Groene Stoel (Gedempte Zuiderdiep 26) komt echter dicht in de buurt! Overdag serveert dit café allerlei ontbijt- en lunchgerechten; ‘s avonds kun je er ook een warme maaltijd nuttigen.


Of je nou zin hebt in zoet of hartig eten, de Groene Stoel heeft het voedsel waar je naar verlangt. De overheerlijke wentelteefjes, gemaakt van dikke plakken brioche, worden geserveerd met slagroom en frisse aardbeien. Het broodje pastrami bevat een huisgemaakte salsa verde en is bedolven onder de kaas. Over de koffie en de thee valt niets te klagen. En alsof dat nog niet tof genoeg is, is dit tentje ook nog eens perfect ingericht, met mooi ouderwets servies en heel veel (echte!) planten. Kortom: een zeer geslaagde brunch-hotspot!

Eindoordeel: 4,5 sterren