Tof tentje #2: Coffee Break

Het hoge noorden telt eindeloos veel leuke hotspots. Het zijn er zoveel, dat we ze nooit allemaal zelf kunnen bezoeken EN uitlichten. Daarom we hebben we de hulp van experts ingeschakeld. Maak kennis met Sven en Janneke, studenten uit Groningen en eigenaar van de Instagram: @toffetentjesingrunn. Van koffiezaakjes tot restaurants, van de beste taartjes tot de beste thee, zij weten waar je moet zijn! Elke maand lichten ze een Tof Tentje uit, speciaal voor Must Magazine. Wil je liever wekelijks een leuke aanbeveling? Dan kun je ze volgen op Instagram: @toffetentjesingrunn.

Coffee Break

Het is 2020 en we zijn terug! Om de start van het nieuwe jaar te vieren gingen we naar Coffee Break, nog een hotspot op het Zuiderdiep! (Gedempte Zuiderdiep 22) voor koffie, thee en taart. Coffee Break is een van de oudste koffiezaakjes in Groningen, maar ongeveer een jaar geleden verhuisde het naar het oude gebouw van woningcorporatie Lefier. Het café is redelijk groot en meestal vrij rustig, dus het is een fijne plek om te werken, studeren of lezen.

Coffee Break heeft een vegetarisch/veganistisch menu en gebruikt standaard havermelk in plaats van koemelk voor de melkkoffies. De barista’s maakten daar een mooi zachte schuimlaag van voor op onze cappuccino en latte! De red velvettaart was lekker luchtig en precies zoet genoeg. Na de koffie en taart dronken we nog een versbereide gember/kaneel en jasmijnthee. Het lunchmenu is redelijk beperkt, maar we komen zeker terug voor een coffee break! ;).

Eindoordeel: 4 sterren