Tof tentje #3: Spaak

Het hoge noorden telt eindeloos veel leuke hotspots. Het zijn er zoveel, dat we ze nooit allemaal zelf kunnen bezoeken EN uitlichten. Daarom we hebben we de hulp van experts ingeschakeld. Maak kennis met Sven en Janneke, studenten uit Groningen en eigenaar van de Instagram: @toffetentjesingrunn. Van koffiezaakjes tot restaurants, van de beste taartjes tot de beste thee, zij weten waar je moet zijn! Elke maand lichten ze een Tof Tentje uit, speciaal voor Must Magazine. Wil je liever wekelijks een leuke aanbeveling? Dan kun je ze volgen op Instagram: @toffetentjesingrunn.

Dit keer bezochten we een tof tentje dat tot Svens persoonlijke favorieten behoort: Spaak Groningen! Spaak, gelegen aan het eind van Oude Boteringestraat, combineert een fietsenwinkel/-werkplaats met een gezellig café.

Hoewel geen van ons een fervent wielrenner is (#notsofitgirl) zijn we dol op de sfeer die bij Spaak hangt. De zaak staat vol met prachtige fietsen en allerlei accessoires, maar het is niet te vol. Meestal is er genoeg rust en ruimte om te zitten werken – als er maar geen fiets- of schaatswedstrijd op tv is! De koffie die Spaak serveert wordt gemaakt met bonen gebrand door het lokale bedrijf Koffiestation. Die geven een heerlijke, sterke smaak zonder bitterheid. Je kunt er ook verscheidene baksels bestellen, waaronder een geweldige caramel-shortcake, of een lekker (geroosterd) broodje. De “tosti Spaak” en de vegetarische clubsandwich zijn een aanrader! Dus of je nu een fietsfanaat bent of gewoon een liefhebber van goede koffie, Spaak is een Groningse hotspot die je moet bezoeken!

Beoordeling: 4,5 sterren