Tof tentje #4: La Bottega

Het hoge noorden telt eindeloos veel leuke hotspots. Het zijn er zoveel, dat we ze nooit allemaal zelf kunnen bezoeken EN uitlichten. Daarom we hebben we de hulp van experts ingeschakeld. Maak kennis met Sven en Janneke, studenten uit Groningen en eigenaar van de Instagram: @toffetentjesingrunn. Van koffiezaakjes tot restaurants, van de beste taartjes tot de beste thee, zij weten waar je moet zijn! Elke maand lichten ze een Tof Tentje uit, speciaal voor Must Magazine. Wil je liever wekelijks een leuke aanbeveling? Dan kun je ze volgen op Instagram: @toffetentjesingrunn.

 

Ciao a tutti! Afgelopen maand bezochten wij La Bottega di Amore e Putipu, ook wel bekend als simpelweg La Bottega: een mooi nieuw Italiaans café/winkeltje in de snel veranderende Steenstilstraat.

Het eerste gedeelte van La Bottega is een winkel waar je geïmporteerde Italiaanse “prodotti” als koffie, zoetigheden en koekjes kan kopen. Maar achterin het pand zit ook een schattig café met slechts vier tafeltjes verscholen! Aangezien het zo’n klein café is was de bediening erg snel. We kregen misschien wel de beste cappuccino van Groningen voorgeschoteld, niet alleen gemaakt van goede Italiaanse espresso, maar ook nog eens geserveerd met een superzachte, dikke laag melkschuim.

 

 

Hierbij bestelden we een heerlijk aardbeientaartje met citroenpudding en een goede Siciliaanse “cannolo”, gemaakt van een door chocolade omhuld koekje gevuld met ricotta, sinaasappel en nog meer chocolade. We raden dus alle fans van Italiaanse “caffè e dolce” van harte aan eens een bezoekje te brengen aan La Bottega (zodra het coronavirus ons dat weer toestaat)!

Eindoordeel: 4,5 sterren