Twee woorden: Shopaholic en Kerst, match made in heaven

Becky Bloomwood aka Shopaholic queen is terug! In Christmas Shopaholic, neemt schrijfster Sophie Kinsella ons weer mee in de wereld van shopgrage Becky. Nu helemaal ondergedompeld in kerstsferen. Eerlijk is eerlijk elk boek waar Sophie Kinsella als schrijfster opstaat moet haast wel een geweldig boek zijn. Dus ik verwacht ook van dit nieuwste deel in de serie dat het weer een groot succes wordt.

Becky Bloomwood woont samen met haar man Luke en dochter Minnie in een tijdelijk huurhuis in een dorpje buiten Londen. Vlakbij haar beste vriendin Suze en haar ouders. Ideaal, toch? Totdat blijkt dat Becky’s ouders in een soort van midlifecrisis zitten en ze voor een tweede jeugd tijdelijk naar Shoreditch in Londen gaan verhuizen. Wie moet er dan voor Kerst zorgen? Je raadt het al: Becky. Met nog een hele tijd te gaan tot Kerst, maakt Becky alvast lijstjes wat ze allemaal nodig heeft. Kerstcadeautjes, eten, versiering en extra’s. De online zoekmachine draait overuren en er heerst lichtelijke paniek als bepaalde items uitverkocht raken. Wanneer ook nog een ex-vriendje de boel overhoop komt gooien lijkt het einde inzicht. Zou het Becky nog lukken om de perfecte Kerst te regelen?

Het boek leest heerlijk vlot weg en voor je het weet zit je er helemaal in en kan je hem niet neerleggen

Oké flashback naar tien jaar terug, Sanne (ik dus) op vakantie naar Londen, met een missie: de boekenwinkel. Hup naar de K en alle boeken die er staan van Sophie Kinsella gingen met mij mee. Hup naar de W, want Sophie Kinsella is een alias van de schrijfster haar echte naam: Madeleine Wickham. Ook al die boeken gingen mee naar Nederland. Je kan dus wel stellen dat ik een fan ben van deze schrijfster. Ook dit nieuwe deel in de Shopaholic serie stelt niet teleur. Na al die jaren voelt het alsof je Becky Bloomwood kent als een soort van vriendin. Het boek leest heerlijk vlot weg en voor je het weet zit je er helemaal in en kan je hem niet neerleggen. Moet ook toegeven dat je af en toe denkt van “oke, misschien ben ik ook lichtelijke een shopaholic”. Dat maakt het relatable en supergrappig. Christmas Shopaholic brengt je al helemaal in de kerstsferen en dat is zo fijn in deze donkere tijd van het jaar.

Christmas Shopaholic laat je lachen en misschien heb ik ook even een brok in mijn keel gehad – hallo cliffhanger-. Kortom een perfect boek voor iedereen die alvast helemaal in de kerstsferen wilt komen. Laat al die nieuwe Netflix Kerst films maar even voor wat ze zijn en duik eens dit boek in.

And I heard him exclaim as he drove out of sight, Merry Christmas to all and to all a goodnight!