vakantieboeken young adult italie

Vakantieboeken #1 | Boeken die zich afspelen in Italië

Boeken lezen die zich afspelen in het land waar jij op vakantie gaat, hoe fijn is dat? Vandaag deel ik daarom deze boeken, die zich allemaal afspelen in Italië. Van thrillers tot feelgood,
deze vakantieboeken tip ik je.

FEELGOOD

vakantieboeken - boeken die zich afspelen in italie

Ten eerste het genre feelgood. Veel feelgood verhalen spelen zich af op een zonnige locatie, dus moeilijk zoeken naar boeken die zich in Italië afspelen was het niet. Als eerste tip ik je Kookschool d’Amore van Nicky Pellegrino. Dit verhaal speelt zich af op het eiland Sicilië en gaat over een groep vrouwen die in de zomer naar een kookschool gaat. Een prachtig eiland, lekker eten en vriendschap – klinkt als een prima zomerboek. Ga je niet naar Sicilië, maar naar Florence? Dan is Omdat Ik Je Mis van Kate Erbelen misschien wel iets voor jou. Het gaat over Tess die na de vakantie naar de universiteit gaat. Als ze in een gigantische kerk in Florence is, kruist haar blik een seconde die van Gus. Maar of ze elkaar later weer tegenkomen is maar de vraag. Verder is Vakantie Bij Tiffany’s van Francesca Baldacci erg leuk en grappig. Het speelt zich af in Milaan en later ook bij de Italiaanse kust aan de Adriatische zee. Bovendien gaat het over Angie die net voor haar huwelijk is gedumpt en nu haar toevlucht zoekt in het jarenzestig hotel Tiffany’s. En daar zijn directeur Renato en de mysterieuze Giulio wel heel aantrekkelijk.

LITERATUUR & ROMANS

vakantieboeken - boeken die zich afspelen in italie

Liever literatuur en romans? Dan heb ik ook drie tips voor je, zoals De Ijsmakers van Ernest van der Kwast. Op LiesLeest kwam ik daar deze recensie van tegen, mocht je benieuwd zijn. Het is een verhaal over een familie die al jarenlang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Een goede afkoeling als je dit boek in hartje zomer leest. Ten tweede is er het boek Anna van Niccolo Ammaniti, dat zich afspeelt op Sicilië. Een apart en een duister boek dat begint met een mysterieus virus dat alle volwassenen op het eiland heeft uitgeroeid. Alleen de kinderen, waaronder Anna, zijn nog over. Hoe ziet hun toekomst eruit als ze naar het vasteland gaan? Als laatste is er 100 Gelukkige Dagen van Fasusto Brizzi, een roman met een vleugje feelgood. In het verhaal komt Lucio erachter dat hij nog maar honderd dagen te leven heeft, net nadat zijn vrouw hem op straat heeft gezet.

THRILLERS

vakantieboeken thrillers die zich afspelen in italie

Ik ben niet helemaal thuis in de thrillers, maar vond toch een paar goede tips voor je. De eerste is een literaire thriller: De Nacht van de Zwarte Rozen van Nino Filastò. Denk: een verhaal in Florence dat gaat over een advocaat, louche zaken en een vrouw die is verdronken. Klinkt mysterieus! Ook Het Schandaal van Venetië van Jonathan Holt spreekt me heel erg aan. Dit boek gaat over een Amerikaans meisje dat wordt gekidnapt. Doodeng, en dat verschijnt er ook nog een filmpje online. Langzaam komen de geheimen aan het licht. Een wat bloederige thriller tot slot: Schaduw van Mirko Zilahy. Het speelt zich af in Rome waar in drie dagen drie moorden zijn gepleegd. De mensen lijken afgeslacht te zijn als beesten. Aan commandant Enrico Mancini de taak om deze gruwelijke moordenaar te vinden.

YOUNG ADULT

vakantieboeken young adult italie

Bij YA-boeken die zich in Italië afspelen mag Liefde en Gelato natuurlijk niet ontbreken. Het boek speelt zich namelijk af in Toscane. Ik las het boek vorige zomer en vond het een ongelofelijk fijn verhaal – over liefde, ijs maar ook wat heftigere onderwerpen tussendoor. Nog een paar fijne tips: Love, Lucy gaat over Lucy die aan het backpacken is door het land en verliefd wordt op een straatmuzikant in Florence. Ik hoop dat het boek er ook komt in het Nederlands, want momenteel kun je ‘m alleen in het Engels lezen. Datzelfde hoop ik voor het boek One Thing Stolen van Beth Kephart, dat zich ook in Florence afspeelt.

Welk boek wil jij gaan lezen?