verborgen-pareltjes-netflix

4 verborgen pareltjes op Netflix

Als je Netflix zegt, zeg je Orange is the new BlackRiverdale en 13 Reasons Why. Maar op deze populaire video-dienst is nog veel en veel meer te vinden. Vandaag deelt Anna haar ‘favoriete verborgen pareltjes’ op Netflix.

verborgen-pareltjes-netflix

1. The Hours

Dit bijzondere verhaal, met maar liefst 3 topactrices in de hoofdrol (Nicole Kidman, Meryl Streep en Julianne Moore), volgt het parallelle leven van drie vrouwen: schrijfster Virgina Woolf (Kidman), een ontevreden huisvrouw uit de jaren ’50 (Moore) en een hedendaagse redactrice (Streep). De vrouwen worden verbonden door Woolf’s roman Mrs. Dalloway. De film werd voor maar liefst 9 (!) Academy Awards genomineerd.

Zelf kwam ik door mijn literatuurstudies in aanraking met deze film en keek ik hem vooral omdat ik benieuwd was naar het leven van Virgina Woolf. Inmiddels kan ik de film aan iedereen aanraden. Verstopt tussen hippe en nieuwe series staat ook deze film gewoon op Netflix, te wachten totdat jij hem kijkt.

2. The Team

Met mijn enorme liefde voor Scandinavië en elke serie die daar vandaan komt kan deze serie niet in dit rijtje ontbreken. The Team is een heerlijke detective die rechercheurs uit Denemarken, België en Duitsland samenwerkt om een internationale zaak op te lossen. Met fantastische acteurs en een sterk plot is dit een absolute must-see als je net als ik van Europese detectives houdt.

3. The Help

The Help is één van de meest aangrijpende films die ik in mijn leven heb gezien. Dit verhaal gaat namelijk over zwarte dienstmeisjes in de jaren ’60 in Amerika. Geheel tegen de rest van de samenleving in verschijnt hier een jonge en blanke schrijver (Emma Stone) ten tonele. Zij interviewt de meisjes en wil de verhalen bekend maken en hiermee het extreme racisme aan het licht brengen. Ook Oscarwinnares Viola Davis speelt een belangrijke rol in deze indrukwekkende film.

4. Please Like Me

Zin in een minder zware zit? Kies dan voor de hilarische en eigenzinnige serie Please Like Me. De serie is gebaseerd op het leven van de acteur die de hoofdrol speelt (Josh Thomas). Ben je de standaard Amerikaanse serie zat en op zoek naar een frisse wind? Maak je dan klaar voor bizarre gebeurtenissen in heel veel korte afleveringen van elk 20 minuten. Heerlijk weg te kijken dus!