series die ik nu kijk netflix televisie 2018

Vier series die ik op dit moment volg

Ik keek onlangs het tweede seizoen van Atypical, maar natuurlijk volg ik ondertussen nog meer series – zowel op Netflix als op de Nederlandse televisie. Deze vier series volg ik momenteel.

door Paula

1. The Good Place (Seizoen 3)

Er is nét een nieuw seizoen uit van The Good Place. Alhoewel, ik moet elke week op een nieuwe aflevering wachten. Het complete seizoen staat niet direct op Netflix. Maar ach, ik kan er mee leven. Seizoen 1 en 2 heb ik ontzettend snel uitgekeken. De afleveringen duren namelijk maar twintig minuten. De perfecte lengte voor een aflevering, als je het mij vraagt.

‘Het is een hele grappige serie die gemakkelijk wegkijkt’

Voor wie The Good Place nog niet kent, een korte samenvatting. Deze serie gaat over Eleanor (Kristen Bell), die plotseling doodgaat en wakker wordt in ‘the good place’. De hemel voor mensen die een goed leven hebben geleid. Alleen komt Eleanor er al snel achter dat er een fout is gemaakt. Zij leefde namelijk helemaal niet zo’n goed leven in de echte wereld. En ze blijkt niet de enige. Samen met Chidi (William Jackson Harper) gaat ze op onderzoek uit, maar probeert ze zichzelf ook moreel gezien te verbeteren. Het is een hele grappige serie die gemakkelijk wegkijkt. Zeker een aanrader.

2. Klem (Seizoen 2)

Op de Nederlandse televisie was ik altijd erg fan van misdaadserie Penoza, over de Amsterdamse onderwereld. Inmiddels is die serie gestopt na vijf seizoenen, maar daarvoor in de plaats is er onder andere Klem gekomen. Ook erg leuk, vind ik. Het is wederom een misdaadserie en gaat over criminelen in Amsterdam, maar wel compleet anders dan Penoza.

‘Compleet anders dan Penoza, maar ook een erg leuke misdaadserie’

In Klem volg je Hugo (Barry Atsma) die met zijn twee dochters in Amsterdam woont. Zijn vrouw is overleden en hij werkt bij de Belastingdienst. Op het oog een vrij normaal leven. Dan komt zijn jongste dochter Suus opeens bij Chrissie in de klas. Chrissie blijkt een normaal kind te zijn, maar haar vader Marius (Jacob Derwig, speelde ook in Penoza) is een beruchte crimineel die net vrij is gekomen uit de gevangenis. Hugo leert Marius en zijn vrouw Kitty (Georgina Verbaan) steeds beter kennen. En hoe graag hij ook niet verwikkeld wil raken in criminele zaken, lijkt dat langzaamaan steeds meer te gebeuren.

3. How To Get Away With Murder

Op Netflix kijk ik weer How To Get Away With Murder. Ik keek deze serie al eerder, maar dat is zo lang geleden dat ik écht opnieuw moest beginnen. Seizoen 3 staat nu sindskort online, maar ik kon me seizoen 1 niet meer herinneren. Tijd voor een herstart dus. Prima serie, waarin vooral Viola Davis en Alfred Enoch uitblinken in hun rollen.

‘Prima serie, waarin vooral Viola Davis en Alfred Enoch uitblinken in hun rollen’

How To Get Away With Murder gaat over strafrechtadvocaat en professor Annalise Keating (Viola Davis). Aan de Universiteit van Middleton, Philadelphia geeft ze les aan studenten. Elk jaar kiest Annalyse vijf van haar beste studenten uit, die mee mogen werken aan strafzaken op haar kantoor. Uiteindelijk worden dat Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo en Wes Gibbins. In de serie schakel je steeds van perspectief en zie je ook vage flashbacks. Je komt erachter dat de studenten verwikkeld gaan raken in een moordcomplot. Hoe en waarom, dat weet je pas véél later in het seizoen.

series die ik nu kijk netflix televisie 2018

4. Brooklyn Nine-Nine

Ik zocht een luchtige serie met een vleugje misdaad en Brooklyn Nine-Nine bleek daarvoor perfect. Volgens mij heeft bijna iedereen deze hilarische politieserie weleens gekeken, al dan niet helemaal, maar ik kende het eigenlijk alleen van naam. Inmiddels volg ik deze serie dus ook. Ik ben pas in seizoen 1, maar ik vind het wel tof. Ik moet wel een beetje zin hebben om deze serie te kijken – eerlijk is eerlijk: het is wel erg Amerikaans qua humor – maar ik denk wel dat ik verder ga kijken. Er staan iets van vijf of zes seizoenen op Netflix, dus ik kan even vooruit. 😉

Welke series volg jij momenteel en heb je nog een aanrader voor mij? Laat het weten in de reacties.