Monthly Musts #2 Waar wij naar uitkijken in juli

We hebben weer een selectie voor je gemaakt, deze maand alleen iets anders dan jullie van ons gewend zijn: we hebben nu ook films, series en events voor je meegenomen! Onderstaande tips komen allemaal uit in de maand juli en vinden wij de moeite waard om in de gaten te houden. Lees je mee?

Boeken

 

Stillhouse Lake – Rachel Caine

Een thriller geschreven vanuit het perspectief van de vrouw van een seriemoordernaar. De achterflap deed ons een beetje denken aan de film Shockingly Evil, Wicked and Vile, waar het perspectief van Carole, Bundy’s verloofde, veelvuldig wordt belicht. Nogal anders dan een typische thriller waar je vanuit het perspectief van een rechercheur leest, dus. Wij denken dat dit een verfrissende thriller kan zijn.

Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina’s voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien. 
Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen

You Are a Badass – Jen Sincero

Een zelfhulpboek over financiën, relaties en je carrière met een twist en een flinke dosis humor. Met een wereld vol zelfhulpboeken moet je toch met iets goeds aankomen om nog vernieuwend te zijn, maar Sincero spreekt ons aan en we zijn dan ook vooral benieuwd naar de schrijfstijk van het boek. Prachtige cover ook trouwens!

Jij bent een badass! Stop met twijfelen aan jezelf en start een fantastische leven! Met alle wildgroei aan inspirerende zelfhulpboeken is het Jen Sincero gelukt om een verfrissend, goudeerlijk boek te schrijven waarin ze je met hilarische en inspirerende verhalen levensveranderende inzichten geeft. In hoofdstukken als ‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’, neemt Sincero je mee op een transformerende tour. Ze laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière een boost geeft en eigenlijk alle geweldige dingen kunt krijgen waar je naar verlangt.

Ben je bang om gezien te worden met een zelfhulpboek? Geen zorgen. Sincero was aanvankelijk ook een scepticus en heeft daarom dit boek geschreven met alleen de beste adviezen zonder een new age-sausje. Na het lezen van dit boek ben je een badass, ken je jezelf en snap je waarom je dingen doet, weet je te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt, en hoe je het leven gaat krijgen waar je vroeger altijd jaloers op was. 

Eerste Liefde – David Nicholls

De film One Day kennen we natuurlijk al – gebaseerd op het boek De Eerste Dag. Niet verrassend dus dat het nieuwe boek van Nicholls iets is waar we naar uitkijken. Klinkt als een perfect boek om mee naast het zwembad te liggen.

Charlie Lewis is het soort jongen dat je je niet kunt herinneren als je hem op de schoolfoto ziet staan. In de klas is hij geen uitblinker en thuis gaat al zijn aandacht naar de zorg voor zijn werkloze vader. Terwijl zijn klasgenoten reikhalzend uitkijken naar de aankomende zomer, ziet Charlie niets dan donkere wolken aan de horizon.

Dan komt de intrigerende Fran Fisher in zijn leven en krijgt Charlie voor het eerst in tijden weer hoop. Om haar beter te leren kennen, wordt hij lid van de serieuze toneelgroep, waar zij Shakespeare-rollen speelt. Deze zomer pakt heel anders uit dan hij zich had voorgesteld.

Films en series

The Lion King

Moeten we hier veel woorden aan vuil maken? Wij denken van niet.

In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte.

Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. Gebruikmakend van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen, brult The Lion King op 19 juli 2019 de theaters in.

Swiped

Deze Netflix-film bestaat al een tijdje, maar is pas sinds juli te zien op Netflix. In deze film maken een aantal studenten een dating-app wat natuurlijk de nodige drama met zich meebrengt. Dit is zo’n film die of heel goed is, of heel slecht. Wij hopen het eerste. Instant pluspunt: Noah Centineo in de hoofdrol.

Sorry jongens, een langere beschrijving van de film is er niet. 

Long Day’s Journey Into Night

Deze film schijnt nogal een bijzonder concept te hebben. De detective is in China opgenomen en is dan ook in Manderijn. Heden en verleden lopen voortdurend door elkaar en daarnaast is de film – gedeeltelijk – in 3D. De film was in 2018 al te zien op het Cannes Filmfestival, maar draait vanaf deze maand ook te zien in filmhuizen in Nederland.

Het betoverende Long Day’s Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologisch detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D (een single take van 59 minuten).

Luo Hongwu (Huang Jue) keert voor de begrafenis van zijn vader terug naar Kaili, zijn geboortestad die hij vele jaren daarvoor ontvluchtte. Gkweld door gevoelens van verlies en spijt, herinnert hij zich de gewelddadige dood van een oude vriend, Wild Cat, en zoekt naar zijn verloren liefde Wan Qiwen, die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten.

Events

Welcome to The Village

Je hebt hem waarschijnlijk al eerder voorbij zien komen op onze website, eerder mochten namelijk al kaarten weggeven! (Heb je niet gewonnen? Niet getreurd. Stuur ons een berichtje op Instagram en krijg €25 korting bij aankoop van een kaartje). Het festival is van 18-21 juli in Leeuwarden en wij zijn er het hele weekend bij. Zon, bier en goede muziek. Laat die zomer maar beginnen!

Meer weten over Welcome to The Village? Klik hier.

Dat waren al onze tips voor deze maand! Waar kijk jij in juli naar uit? En laat ons vooral weten of je ook naar Welcome to The Village gaat, misschien kunnen we dan samen een biertje doen!