friends from college netflix series tip

Wat ik vond van Friends From College op Netflix

Ik keek Friends From College. Een nieuwe serie op Netflix, met acht afleveringen van 30 minuten. Prima om tussendoor te kijken, vond ik. Dit is wat ik verder vond van Friends From College, een serie die me soms een beetje deed denken aan How I Met Your Mother en New Girl.

In het kort: Friends From College

Friends From College gaat over een groep vrienden die elkaar kennen van Harvard. Daar hebben ze vroeger samen gestudeerd, maar nu zijn ze allemaal rond de dertig/veertig jaar. Sommigen hebben succes, sommigen helemaal niet. Iedereen is in ieder geval zijn eigen weg ingeslagen in het leven. Een ding is onveranderd gebleven: ze zijn nog steeds een vriendengroep, inclusief gecompliceerde relaties en soms een beetje heimwee naar hun studententijd.

Een aparte vriendengroep

Inside jokes, ingewikkelde relaties (wie heeft nou met wie een relatie, en wie hadden er in hun studententijd verkering?!) en grappige gesprekken – je zit vanaf aflevering 1 meteen in deze aparte vriendengroep. Dat is even wennen, wat best logisch is bij een eerste aflevering. Je volgt namelijk veel verschillende mensen – voornamelijk Ethan, Sam, Max en Lisa – en dat is eerst een beetje verwarrend. Zo hebben Ethan en Lisa en relatie, maar gaat Ethan al jaren vreemd met Sam.

‘Je volgt veel verschillende mensen – Ethan, Sam, Max en Lisa

Al die namen en relaties duizelden me een beetje, maar ik keek door. Vanaf aflevering 1 vond ik het namelijk meteen interessant. De personages zijn enorm afwisselend. Ik vond Ethan erg leuk, omdat hij een schrijver is en van zijn redacteur young adult moet gaan schrijven. Dus gaat hij een boek schrijven over weerwolven en worden er flauwe grappen gemaakt over Twilight, waar ik stiekem wel om moest lachen. Ook Sam vond ik een tof personage. Ze werkt in Manhattan als interieurdesigner, en heeft zelf ook een waanzinnig mooi huis. Ondanks haar mooie huis, man en kinderen is ze niet helemaal gelukkig. Ze gaat al jaren vreemd met Ethan en dat begint haar op te breken. In de serie merk je dat ze continu twijfelt wat ze moet doen: stoppen of nog een keer met Ethan gaan?

friends from college netflix series tip
Foto: Tony Felgueiras via Flickr.com

Luchtige serie, niet veel diepgang

Ik denk dat ik Friends From College vooral een fijne serie vond om tussendoor te kijken. Het is met momenten een beetje als New Girl of How I Met Your Mother, en dat is best fijn. Verwacht niet veel diepgang, die komt er namelijk niet. De vriendengroep is leuk om te volgen, maar blijft ook hangen in het verleden. Ze eten en drinken samen, maken grappen en worden dronken en that’s it.

‘Ze eten en drinken samen, maken grappen en worden dronken – that’s it

Al met al best een prima serie dus, maar niet echt geweldig. Het is zeker geen must-see en dat vind ik jammer. Het had een betere serie kunnen zijn als er iets meer diepgang in het verhaal zat. Een focus op één hoofdpersoon, of twee hoofdpersonen, was daarom misschien beter geweest. Maar goed, zoek je een luchtige serie die makkelijk wegkijkt? Dan zit je bij Friends From College wel goed. En zulke series zijn tussen wat heftigere must-sees ook wel prettig.

Trailer

Foto: Tony Felgueiras via Flickr.com