7 redenen waarom je Welcome to The Village deze zomer niet wilt missen

Nu de zomer begonnen is en de zon tevoorschijn komt, is het festivalseizoen officieel geopend. En daarom zetten we vandaag een van onze favoriete festivals uit het noorden in het zonnetje: Welcome to The Village. Of je er nu al mee bekend bent of dit de eerste keer is dat je van het festival hoort, na het lezen van dit artikel houd jij gegarandeerd het weekend van 18 t/m 21 juli vrij!

Beeld: Hans Jellema

1. Welcome to The Village is… meer dan alleen muziek

Op dit Friese festival vind je naast toffe muziek ook kunst, performance, innovatie en food. En laten het nou net die elementen zijn die je prima 4 dagen zoet kunnen houden.

2. Welcome to The Village voelt… als een ontdekkingsreis

Waan je in een wereld vol ontdekkingen – nieuwe muziek, innovaties, fijne mensen en een heerlijke sfeer – en kom tot rust (of niet natuurlijk, als je net als wij even alle remmen los wil gooien).

3. Welcome to The Village ontvangt… de grote namen van de toekomst

Het kan zijn dat niet iedere naam van de line-up je direct bekend voorkomt. Geloof ons maar, het zijn juist die namen die je de rest van het jaar veel gaat horen (of zien).

4. Welcome to The Village heeft… de mooiste zonsondergangen ooit

Heeft dit uitleg nodig? Het festivalterrein ligt in De Groene Ster, een heerlijk recreatiegebied in het gezellige Leeuwarden. Je kunt je dus vast wel inbeelden dat je hier iedere avond heerlijk kunt gaan genieten van die prachtige avondzon. Biertje erbij, primaaaaa!

5. Welcome to The Village vindt plaats in… hartje zomer

Mooi weer is (bijna) een garantie. Uiteraard weet je het in Nederland nooit helemaal zeker, maar als we mogen afgaan op de afgelopen jaren (hallo klimaatverandering) kunnen we er vanuit gaan dat het festival ook dit jaar een zonovergoten feestje gaat worden.

6. Welcome to The Village deelt… de nieuwe innovaties

Maak kennis met DORP, een zevendaagse innovatiedorp voorafgaand aan en tijdens het festival Welcome to The Village. In deze mini-maatschappij wordt van alles getest. Met als achterliggende gedachte: wat bij WTTV werkt, kan ook in de echte wereld.

7. Welcome to The Village bevat… een ruim terrein, waardoor je nooit hutje mutje staat

Eindelijk ruimte! Kun je als introvert ook nog even je moment van rust pakken. Toch fijn.

Overtuigd? Mooi, dan zie ik je daar! Koop nog wel even een ticket hè. Dat kan hier. En check de line-up, want die is echt wel heel erg fijn.