WIN: 3x het bijzondere Audrey & Anne van Jolien Janzing

‘Het verhaal dat nooit eerder verteld werd’. Dat is de ondertitel van het boek Audrey & Anne van auteur en journalist Jolien Janzing. Zij dook de geschiedenis in en schreef dit bijzondere verhaal met in de hoofdrollen twee bekende vrouwen uit het verleden: Audrey Hepburn en Anne Frank. 

In Audrey & Anne vertelt Janzing de verhalen van Anne Frank en Audrey Hepburn die beide in de lente van 1929 geboren werden. De twee jonge meisjes groeiden op in Nederland en maakten allebei op compleet andere wijze de Tweede Wereldoorlog mee. Audrey, dochter van een barones, ging gewoon naar school en kon haar danslessen volgde. Anne bracht deze periode door in het Achterhuis met een afloop die we allen kennen.

Een zwart oorlogsverleden

In dit verhaal staat vooral het zwarte oorlogsverleden van Audreys familie centraal. Dit is iets waar ze zelf altijd over heeft gezwegen. Zo had haar moeder veel Duitse contacten en was haar vader veel te vinden bij een Engelse fascistische beweging. Hoewel Anne en Audrey naast hun leeftijd en verblijfplaats weinig gemeen hebben, is het erg interessant om de twee verhalen parallel aan elkaar te lezen.

WINNEN

Ben je benieuwd geworden en wil je graag kans maken op een exemplaar van dit bijzondere boek? Dat komt goed uit, want wij mogen 3 exemplaren weggeven in samenwerking met Uitgeverij De Geus. Ga dan snel naar ons Instagram-account. Hier hebben we namelijk een foto geplaatst van het boek met de verdere voorwaarden van de win-actie. Maandag 20 februari nemen we contact op met de 3 winnaars.