winactie feministen dragen geen roze en andere leugens

WIN: Feministen dragen geen roze en andere leugens

Yes, de feministische week is on op MustMag.nl. Anna legde je al uit waarom we het thema van de boekenweek nogal jammer vinden en ik vertelde je meer over feminisme in YA-boeken. Vandaag gaan we lekker door en kun je het boek Feministen dragen geen roze en andere leugens van Scarlett Curtis winnen.

door Paula

Waar dit boek over gaat

Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal.

In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen is dit een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven. Voor iedereen die weet dat zij/hij een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het woord. Met Nederlandse bijdragen van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (DAMN, HONEY), Stella Bergsma, Sarah Izat, Milou Deelen, Rianne Swierstra en Meredith Greer.

winactie feministen dragen geen roze en andere leugens

Waarom dit boek ons geweldig lijkt

Mijn eerste indruk van het boek is dat het heel laagdrempelig is. Noem je jezelf nog geen feminist maar wil je wel meer weten over feminisme? Dan is dit een goed begin, omdat verschillende vrouwen uitleggen wat het voor hun betekent. Ook als je al meer weet over feminisme en jezelf feminist noemt, is dit volgens ons een geweldig boek want het gaat over ZOVEEL ONDERWERPEN, denk bijvoorbeeld aan slutshaming. Je leert er ongetwijfeld iets van, want niemand weet al álles over feminisme. Er valt altijd iets te leren.

‘Je leert er ongetwijfeld iets van, want niemand weet al álles over feminisme’

Bovendien vinden we de Nederlandse bijdragen heel tof. Dat onderscheid de Nederlandse editie toch mooi van de Engelstalige versie. Nydia en Lotte van het feministische pamflet Damn, Honey (aanrader) vertellen iets over het onderwerp en ook andere vrouwen zoals Milou Deelen (van dit filmpje over slutshaming) en Stella Bergsma (die Pussy album schreef) komen voorbij. Ik ben ook erg benieuwd naar het verhaal van Sarah Izat, een Rotterdamse politie-agente met een hoofddoek, en naar Meredith Greer die altijd fantastische columns schrijft voor HP/De Tijd. Kortom: alleen al vanwege de Nederlandse bijdrage zou ik dit boek willen lezen. Maar ook de Amerikaanse en Engelse vrouwen die vertellen zijn inspirerend, waaronder Jameela Jamil, Zoe Sugg en Alicia Garza (oprichter van de Black Lives Matter-beweging). Genoeg redenen om het boek te lezen, of niet? 💪

Zo kun je het boek winnen

1. Ga naar ons Instagramaccount toe & volg ons daar.
2. Like de foto van de winactie.
3. Laat een reactie achter dat je meedoet en tag eventueel iemand die dit ook een tof boek zou vinden.

Veel succes!

Vrijdag kiezen we de winnaar van Feministen dragen geen roze en andere leugens uit. Hou Instagram dus in de gaten. Ook lees je hier binnenkort natuurlijk wat ik zelf van het boek vond, zodat je zeker weet of het boek de moeite waard is.