boeken-verlanglijstje-kerst-2

Wishlist: deze boeken staan op mijn verlanglijstje voor kerst

Ik vind cadeaus geven met kerst een van de leukste dingen om te doen. Maar ik krijg natuurlijk ook graag cadeaus, vooral een boek dat al tijden op mijn verlanglijstje staat. Benieuwd welke boeken dit zijn? In deze blogpost laat ik het je zien.

verlanglijstje-boeken-kerst-1

Cinder – Marissa Meyer

Ik schaam me een beetje, maar ik heb de Lunar Chronicles-hype dit jaar gemist. Cinder, het eerste deel in de reeks, staat dus zeker op mijn verlanglijstje. De hardcovers zijn ontzettend mooi, dus ik zou Cinder graag in mijn boekenkast zetten. Of ik het boek nu krijg of niet: ik ga het boek lezen in 2018, al dan niet lenen bij de bibliotheek.

‘Ik ga het boek lezen in 2018, al dan niet lenen bij de bibliotheek’

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Dagboek Van Een Boekverkoper – Shaun Bythell

Door de vele positieve recensies (en oké, ook door de fantastisch mooie cover) werd ik benieuwd naar Dagboek Van Een Boekverkoper. Een boek die, zoals je al verwacht, over een boekenwinkel gaat. Wat bijzonder is aan het boek is dat auteur Shaun Bythell ook echt deze winkel heeft. Het is dus non-fictie. Ik ben erg benieuwd!

Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. ‘Die tent bestaat over een jaar niet meer,’ zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat de boekhandel nog steeds en is Shaun de eigenaar van het grootste antiquariaat van Schotland. In Dagboek Van Een Boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben.

De Eliminatie – Danielle Bakhuis

De Eliminatie stond al vanaf begin december op mijn verlanglijstje. Toen ik zag dat veel mensen die ik volg dit boek met vier of vijf sterren beoordeelden op Goodreads, werd ik wel erg nieuwsgierig. Het verhaal op de omslag klonk al ontzettend spannend, dus kocht ik het boek voor mezelf als pre-kerstcadeau. En ik kan je alvast zeggen: dit boek is een aanrader. Recensie komt volgende week! 🙂

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

boeken-verlanglijstje-kerst-2

Een kerstvertelling (A Christmas Carol) – Charles Dickens

Uitgeverij Rainbow heeft speciaal voor de feestdagen een hele mooie hardcover versie uitgeven van A Christmas Carol (Een Kerstvertelling in de Nederlandse vertaling) van Charles Dickens. Een klassieker. Ik wil dit boek heel graag hebben omdat deze editie PRACHTIG is, maar ook omdat zo’n klassieker is die je elk jaar met kerst weer kunt lezen. Daar hou ik erg van.

‘Echt zo’n klassieker die je elk jaar weer kunt lezen met kerst’

Een in het negentiende-eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.

Onder Een Hemel Van Sproeten – Alex Boogers

Ik had al gehoord van Onder Een Hemel Van Sproeten van Alex Boogers, maar toen het boek voorbijkwam bij De Wereld Draait Door werd ik nog iets meer overgehaald om het boek te gaan lezen. Waarom dit op mijn verlanglijstje staat? Ik vind de schrijfstijl van Boogers heel fijn. Het is literair, maar toch ook makkelijk leesbaar. Ook vind ik de sfeer in de boeken van Boogers altijd heel prachtig gedaan, ontroerend vaak.

Na de dood van zijn vrouw bezoekt Jacob Mantel elke dag een van de meren in het bos, aan de rand van de stad. Het is nu al vierentwintig dagen geleden dat hij een ijsvogel heeft gezien. Bij het meer ontmoet hij Amy, een jong meisje met een verschrikkelijk geheim. Ze schrijft over haar leven in haar dagboek, maar langzaam weet Jacob haar vertrouwen te winnen. De heftige gebeurtenissen in het leven van Amy confronteren Jacob met de demonen uit zijn eigen verleden. Hij heeft aan zijn vrouw beloofd om de onschuld te bewaken. Maar hoe doe je dat?

Zou Er Wifi In De Hemel Zijn? – Tim den Besten

Hele andere koek maar net zo tof: Zou Er Wifi In De Hemel Zijn? van Tim den Besten. Misschien ken je Tim wel van zijn columns voor de VPRO, of van Jinek waar hij helemaal uit zijn dak ging toen bleek dat zijn basisschooljuf in de zaal zat. Ik vind Tim heel leuk – en zijn columns ook – dus dit boek is vast iets voor mij.

In Zou Er Wifi In De Hemel Zijn? prijst en bekritiseert Tim den Besten met vlijmscherp toetsenbord de zin en onzin van het leven anno nu. Stap aan boord van dit boek en laat je door zijn columns, grapjes en gedichten meenemen op een tijdreis langs Kim Kardashian, superfoods, MSN, selfies en andere dingen die het leven rond het millennium de moeite waard hebben gemaakt. Je Zal Je Ogen Niet Geloven! #dankbaar

Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje?