nieuwe-ya-boeken-oktober-2017

De YA-boeken waar ik naar uitkijk in oktober

Waar september vooral de maand was waarin tweede delen van trilogieën uitkwamen, is oktober vooral de maand van nieuwe stand-alone boeken. En daar zitten een paar hele fijne exemplaren bij! Naar deze YA-boeken kijk ik in ieder geval uit in oktober.

Warcross – Marie Lu

Bij Best of YA komt deze maand Warcross van Marie Lu uit. Misschien ken je Marie Lu al van de Legend-serie die ze eerder schreef. Warcross valt een beetje in hetzelfde sci-fi/futuristische thema van Legend. Dit nieuwe boek gaat namelijk over een virtualrealitygame die de wereld in zijn greep heeft. Het schijnt dat werkelijkheid en virtual reality in dit boek door elkaar lopen. Ik vind het heel spannend (en ook een beetje onheilspellend) klinken in ieder geval. Hieronder alvast een impressie van het verhaal.

‘Werkelijkheid en virtual reality lopen in dit boek door elkaar heen’

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossemperium.

nieuwe-ya-boeken-oktober-2017

S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

In boekbloggerland waren veel bloggers al positief over Vogelvrij (Lisa van Leave No Story Behind schreef er deze mega positieve recensie over), een boek dat uitkwam bij Uitgeverij Meis en Maas. Vogelvrij sprak mij niet heel erg aan, maar gelukkig komen er binnenkort nog meer YA-boeken uit bij de uitgeverij. Deze maand is dat S.T.A.G.S. van M.A. Bennett. Het is een YA-thriller die zich afspeelt op een privéschool. De samenvatting van het boek klinkt behoorlijk duister, dus ik ben erg benieuwd. Ik hou van YA-thrillers (zoals 13 Minuten), hoewel er helemaal niet zo heel veel van dit soort boeken zijn in het Nederlands. Dus dat er weer een YA-thriller uitkomt deze maand, vind ik alleen maar fijn.

‘Dat er weer een YA-thriller uitkomt deze maand, vind ik alleen maar fijn!’

Er zijn uitnodigingen die je beter niet kunt accepteren. Alleen weet Greer MacDonald dat niet. Nog niet. Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer en de andere genodigden alleen nog niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

Schildpadden Tot In Het Oneindige – John Green

Wie kent John Green niet na Een Weeffout In Onze Sterren? Na zes jaar komt er nu eindelijk weer een boek van hem uit. Wat bijzonder aan dit boek is, is dat het over een dwangstoornis gaat. John heeft die stoornis zelf al zijn hele leven, en nu schrijft hij daar voor het eerst over in een fictieboek. Ik weet nog niet goed wat ik van dit boek kan verwachten, maar we zullen het zien deze maand.

‘Na zes jaar eindelijk weer een boek van John Green!

Schildpadden Tot In Het Oneindige begint met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats. Het boek gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Cel 7 – Kerry Drewery

Nog een YA-thriller deze maand, hoe tof! Cel 7 spreekt me heel erg aan, omdat het social media en moord met elkaar combineert en het zich afspeelt in een aparte futuristische wereld. Ook komen er heel veel actuele dingen in voor, zoals nep nieuws. En bizarre dingen, zoals een talkshow die met het publiek over rechtszaken oordeelt. Supertoffe onderwerpen, ik heb nog nooit een fictieboek gelezen waarin nep nieuws een rol speelt, dus kom maar op met Cel 7. Dit is echt een boek waar ik zin in heb, vooral omdat er aan het einde van de samenvatting staat: ‘Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist.’ Misschien is het boek dus ook interactief.. we shall see.

‘Cel 7 combineert social media en moord en gaat over onderwerpen zoals nep nieuws’

Cel 7 van Kerry Drewery is een eigentijdse thriller over de macht van de (social) media, fake nieuws en het recht in eigen hand nemen. Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood Is Gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven? De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!

de royals verleiding erin watt recensie

Verraad (De Royals #2) – Erin Watt

Het enige tweede deel van dit boekenlijstje, is Verraad uit De Royals-serie. De recensie van het eerste deel, Verleiding, lees je hier. Ik vind De Royals stiekem echt een heerlijke serie. Het heeft een beetje New Adult (en omg: het wordt zelfs omschreven als ‘een vleugje Vijftig Tinten Grijs voor jongeren’, hahaha), badass personages en gaat voortdurend over haat en liefde. Dit tweede deel is niet vanuit Ella geschreven, maar vanuit Reed. Dat maakt het nog interessanter, want in Verleiding vond ik Reed enorm moeilijk te doorgronden. Hopelijk komen we dus meer over hem te weten in dit deel. 😉

‘De Royals wordt zelfs omschreven als een vleugje Vijftig Tinten Grijs voor jongeren – hahaha!’

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Pijn – Mel Wallis de Vries

Bij De Fontein komen vaak jeugdthrillers uit, zoals thrillers van Mel Wallis De Vries. Ik heb nog nooit zo’n jeugdthriller gelezen, maar weet dat onder andere Judith van de blog Judith Blogt Solo ze graag leest. Ik wil dus best een poging wagen deze maand, en mijn eerste Mel Wallis de Vries lezen. Mel’s nieuwe boek Pijn sprak me in ieder geval erg aan, want net als bij Cel 7 combineert het social media – Snapchat in dit geval, hoe bijzonder – en moord.

‘Misschien lees ik deze maand mijn eerste Mel Wallis de Vries’

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn. Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Naar welke YA-boeken kijk jij uit deze maand?